Ana Sayfa Haberler Vefat Edenler İletişim otobüs tarifesi  akviranca  telefon rehberi
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İş adamı Mustafa Uysal Pekmezini Kaynattı

21.09.2019 21:27:00  counter Kişi Bu haberi Okudu

Fotoğraflar:Mustafa Uysal-Konya

Akörenli iş Adamı Mustafa Uysal Ev yapımı organik pekmezini bu hafta sonu yaptı.geçen Hafta yaptığı Düğünün Yorgunluğunu atamamadan Kış Hazırlığı olan Pekmez yapma işine girişti.Bağ evinin bahçesinde yetişen üzümleri toplayıp kaynatan uysal Akören usulü pekmez kaynattı..Altın sarısı şıra ve tam kıvamında organik pekmez kışın yemek üzere stoklandı.Artık  sonbahar aylarını yaşıyoruz şu günlerde.Ve Eylül ayı sonunda ki telaşın adı ise  pekmez kaynatmak. Pekmez kaynatma işlemi şöyle olur Önce üzümler toplanır, daha sonra beyaz toprak(Kil) bulunur. Üzümün şırası çıkartılırken üzümün içine koyulur  Toplanan üzümlerin çıkan suyuna şıra denir; Elde edilen üzüm suyu (Şıra)büyük bir kazanda kaynatılır ve dinlendirilir,daha sonra süzülen şıra kazana konur ve pekmez kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Eh pekmez piştiğine göre köpüğünü yememek de olmaz demi hemen pişen pekmez bir leğene alınır ardından bir iki de savruldu mu da köpük de hazır olur.